Καλησπέρα, ειμαι 22 χρόνων, και μου συνέστησε ο γιατρός για να μειώσω το πρόβλημα της πλατυποδίας που έχω να ξαναρχίσω ή μπαλέτο ή καράτε. Θα ήθελα να ξαναρχίσω μπαλέτο. Έκανα 4 χρόνια στο δημοτικό, είμαι πολύ ευλιγιστη γιατί ασχολούμε με yoga. Δεν περιμένω πολλά πράγματα, απλά θα ήθελα να προσπαθήσω γιατι μου αρέσει και να για να συντηρήσω τα πόδια μου. Θεωρείτε ότι θα με δεχθεί κάποια σχολή σε αυτή την ηλικία?
Είσαι ακόμα αρκετά μικρή και μπορείς να κάνεις μπαλέτο άνετα, μπορείς είτε να μπεις σε ένα τμήμα με κοπέλες από 16-18 ετών που κάνουν ερασιτεχνικά ή να ψάξεις να βρεις ένα τμήμα ενηλίκων. Συνήθως η ποιότητα μαθήματος με έφηβους είναι καλύτερη από ότι με ενήλικες, αν και αυτό μπορεί να αλλάζει πολύ ανάλογα με το τμήμα που θα βρεις. Θα σου πρότινα να εντοπίσεις τις σχολές που σε ενδιαφέρουν και να κάνεις ένα δοκιμαστικό μάθημα σε κάθε σχολή στο τμήμα που σε ενδιαφέρει για να δεις που σου αρέσει πιο πολύ. Και σε ένα δυο χρόνια ίσως μπορείς να φορέσεις και πουέντ που θα βοηθήσει κατά της πλατυποδίας ιδιαίτερα. Επίσης αν βρει μαθήματα "μπάρα στο πάτωμα" barre a terre και αυτά βοηθάνε γιατί περιέχουν πολλές ασκήσεις για τα κου ντε πιέ.
Και εγώ ασχολούμαι με τη γιόγκα, πιστεύω ότι ο συνδιασμός μπαλέτου και γιόγκας είναι ιδανικός! Σου παραθέτω εδώ το κομμάτι που παρουσίασα με 2 μαθήτριες μου στο δημοτικό θέατρο κέρκυρας με μια επίδειξη γιόγκα!
Προσθέστε με στο Facebook με το μήνυμα ballet.gr: Angelina Kontini
Καταπληκτική η επίδειξη! Τρελένομαι για τη Yoga! Αχ πραγματικά χάρηκα πάρα πολύ γιατί πίστευα ότι είμαι πολύ μεγάλη! Θα το ψάξω οπωσδήποτε αν και φαντάζομαι από Σεπτέμβρη θα μπορώ να ξεκινήσω γιατί τα τμήματα θα έχουν ήδη προχορήσει αρκετά τέτοια εποχή. Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις συμβουλές!!
Είσαι πολύ μικρή ακόμα, στη σχολή που διδάσκω είχα μαθήτριες κάποιες φοιτήτριες που τους άρεσε το μπαλέτο αλλά και μεγάλες κυρίες που ήταν λάτρεις του κλασσικού. Δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα και θα χαρούν πολύ να πας σε σχολές. Εγώ μάλιστα θα σου πρότινα να πας από τώρα γιατί μέχρι το σεπτέμβρη μπορεί να έχεις χάσει τον ενθουσιασμό σου!
Ναι θα το ψάξω από τώρα και ελπίζω να μην "φάω πόρτα" Αν επιτρέπεται εσύ διδάσκεις σε σχολή στην Κέρκυρα αν κατάλαβα καλα? Αν είσαι Αθήνα να περνούσα από κει μια βόλτα...
Δεν υπάρχει ούτε μια περίπτωση να "φας πόρτα", οι σχολές έτσι κι αλλιώς μαθητές αναζητούν! Ναι στην Κέρκυρα είμαι και διδάσκω στη σχολή Χοροκίνηση, δεν είμαι Αθήνα δυστυχώς! Σίγουρα θα βρεις μια καλή σχολή στην Αθήνα, υπάρχει αρκετή ποικιλία ερασιτεχνικών σχολών. Ίσως οι άλλες κοπέλες του φόρουμ να μπορούν να σε βοηθήσουν σε αυτό.
Αχ σε ευχαριστω πολύ πραγματικά! Γιατί ειμαι κ εγώ απο επαρχεία και πριν 4 χρονια που είχα ερθει, είχα παει σε μια σχολή και με σνόμπαραν λιγο...και με έσπρωξε προς r'n'b, που έκανα τελικά. Και απογοητεύτηκα λίγο με το θέμα μπαλέτο. Αλλά τώρα θα πάω σε όλες τις σχολές που θα βρω να το ερευνήσω καλύτερα το θέμα!! Κρίμα πάντως που δεν είσαι Αθήνα..θα ήθελα πολύ να έρθω στη δική σου σχολή.